Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- افزایش شدید و بی سابقه قیمت خودرو و مسکن در هفته های اخیر، بررسی علل و عوامل چنین بحرانی را ضرورت بخشیده است. در این راستا نقش فضای مجازی و سایت های خرید و فروش اینترنتی در ایجاد التهابات این بازارها در خور تامل است.

به گزارش گروه نشریات خبری؛ بررسی امروز 14 اردیبهشت ماه روزنامه ها، خبرگزاری ها و تارنماهای داخلی نشان می دهد که رسانه های نزدیک به طیف اصلاح طلب اگرچه افزایش سریع قیمت خودرو یا قیمت اجاره املاک را به دخالت سایت های خرید و فروش اینترنتی (دیوار، شیپور و باما) مرتبط می دانند، اما معتقدند که نسبت دادن تمامی التهابات به سایت‌های فروش اینترنتی ارائه آدرس غلط از متهم ا صلی نوسانات در بازار خودرو است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این رسانه ها همچنین برخورد جدی با دلالان فضای مجازی را ضروری می دانند.
رسانه های منتسب به جریان اصولگرا نیز ضمن ضروری دانستن کنترل و مدیریت پایگاه‌های اینترنتی خرید و فروش کالا در فضای مجازی، موضع وزارت صنعت در مقابل گرانفروشی بی‌سابقه خودرو را منفعلانه توصیف کرده و مدعی شده اند که در انفعال وزارت صمت و سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان، عرصه برای جولان دلالان مهیا شده است.

رسانه های اصلاح طلب
...............................
** سهم سایت‌های خرید و فروش در افزایش قیمت خودرو، مسکن و ....
اعتماد در مطلبی با عنوان 'دیوار کوتاه پلتفرم‌ها' درباره نقش فضای مجازی در ایجاد بحران در این بازارها می نویسد: در طول هفته‌های اخیر قیمت برخی انواع خودروهای داخلی رشد 20 درصدی را تجربه کرده و این موضوع، به چالش تازه‌ای برای مردم و جامعه تبدیل شده است. سوال این است چه شده که این اتفاق افتاده است تا دوباره خودروها برای دومین بار در یک سال گذشته افزایش قیمت را تجربه می‌کنند. اگر بازارها متعادل باشند و آرامش حاکم باشد، همه از نقش خود در ثبات بازار می‌گویند اما هنگامی که بازار ملتهب است، هیچ کس مسوولیت ندارد و همه ایرادات را گردن دیگری می‌اندازند. بازاری که شامل مصرف‌کننده، تولیدکننده، واسطه‌ها و دولت است، عموما انتخاب گزینه دلال‌ها ساده‌ترین انتخاب است که به دلیل سودجویی، قیمت را افزایش داده‌اند. در پی افزایش قیمت خودرو و مسکن در ماه‌های اخیر، این‌بار تنها دلالان متهم نیستند بلکه پلتفرم‌های واسطه‌گری میان خریدار و فروشنده نیز متهم شده‌اند. اگر قبلا بنگاه‎های معاملاتی، نقش واسطه را در خرید و فروش ایفا می‌کردند اما با گسترش آی‌تی، این‌بار اپلیکیشن‌هایی ایجاد کردند که افراد می‌توانستند با پیشنهاد قیمت، خود به ارایه بازاریابی برای دارایی‌های‌شان بپردازند. اما باز هم باید پرسید که سهم این اپلیکیشن‌ها چیست و چه نقشی را در این میان ایفا می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، در حالی که در روزهای اخیر برخی کارشناسان نسبت به نقش فعالیت دلالان در سایت‌های خرید و فروش اینترنتی در اعلام قیمت‌های غیرواقعی و ایجاد التهاب در بازار خودرو هشدار داده بودند، سرانجام امروز یکی از این سایت‌های خرید و فروش اینترنتی(سایت دیوار) اعلام کرد که برای بازگشت آرامش به بازار خودرو، نمایش قیمت‌ها را از آگهی‌های خرید و فروش خودرو حذف کرده است.
ایسنا افزود: به گفته کارشناسان این حوزه، اعلام قیمت‌های غیرواقعی در آگهی‌های خرید و فروش، درج گروهی قیمت‌های غیرواقعی، قیمت‌سازی غیرواقعی و جهت‌دهی به بازار خودرو از جمله اقدامات دلالان در سایت‌های خرید و فروش اینترنتی، به قصد دامن زدن به قیمت‌های غیرواقعی در بازار خودرو و افزایش قیمت‌ها در این بازار بوده است.

روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی با تیتر 'اثر هاله‌ای در گرانی‌ها' و با طرح این سئوال که 'متهم اصلی آشفتگی بازارها کیست؟' نوشت: طی چند هفته اخیر قیمت‌ها در چند بازار به شکل نامتناسب و فزاینده‌ای افزایش یافته است. اگرچه «سایت‌های خرید و فروش اینترنتی» به‌عنوان متهم اصلی افزایش التهاب معرفی شدند، اما به‌نظر می‌رسد که سیاست‌گذار بار دیگر در شناخت «عامل گرانی» در بازارها دچار «خطای هاله‌ای» شده است؛ چراکه گرانی خودرو، مسکن و... شبیه به هر افزایش قیمتی، محصول مجموعه‌ای از عوامل اقتصادی است و در نهایت خود را به بازارهای مختلف تحمیل خواهد کرد. پس تا زمانی که سیاست‌گذار بر عوامل ریشه‌ای گرانی تمرکز نکند، صعود قیمت‌ها پدیده نامتعارفی نخواهد بود.

در بخش دیگری از گزارش دنیای اقتصاد می خوانیم: اگرچه این سناریو تا حدودی در افزایش سریع قیمت خودرو در روزهای اخیر یا افزایش شدید قیمت اجاره املاک مسکونی در شهر تهران طی ماه‌های اخیر دخیل بوده ‌است اما دلایلی نشان می‌دهد که نسبت دادن تمامی التهابات به سایت‌های فروش اینترنتی، ارائه آدرس غلط از متهم اصلی نوسانات در بازار خودرو است.

**حذف قیمت خودرو از سایت های اینترنتی
روزنامه آرمان در گزارشی با عنوان 'فیلترینگ قیمت خودرو' می نویسد: «حذف صورت مساله» آسان‌ترین و راحت‌ترین راه برای مدیریت بحران است. به نظر می‌رسد مدیران تیم اقتصادی دولت هم استفاده از این روش را بهترین راه مقابله با تورم و گرانی می‌‌دانند. یک روز بانک مرکزی از انتشار نرخ تورم ماهانه سرباز می‌زند، روز دیگر مسئولان، سایت‌های اینترنتی را مهم‌ترین عامل سونامی قیمت خودرو قلمداد می‌کنند. اخیرا نیز به دنبال اظهارنظرات درباره تاثیر سایت‌های خرید و فروش اینترنتی و پایگاه‌های خبری بر ناآرامی بازار، قیمت خودرو از صفحات این سایت‌ها حذف شد تا شاید بدین گونه آرامش به بازار خودرو بازگردد!
قیمت‌گذاری خودرو در سایت‌های اینترنتی اقدام جدیدی نیست که ناگهان بازار را دچار آشفتگی کند، سال‌ها با وجود فعالیت این سایت‌ها، بازار خودرو هم شرایط باثباتی را سپری می‌کرد.

در بخش دیگری از گزارش آرمان می خوانیم: بر چه اساسی عده‌ای قیمت‌گذاری اینترنتی خودرو را عامل اصلی آشفتگی بازار قلمداد می‌کنند. آیا آنها متوجه انحصار فروش، کاهش تولید، مدیریت نادرست، نبود نظارت کافی، سیاست‌گذاری‌های غیراصولی و ... نیستند؟ بالطبع حذف قیمت از این سایت‌ها در وهله اول شبیه به پاک‌کردن صورت مساله و تکرار سیاست «فیلترینگ» است و پس از آن با ایجاد خلل در دسترسی مردم به اطلاعات حتی ممکن است نتیجه‌ای معکوس به بار آورد و دست دلالان را برای گران‌فروشی، بیشتر باز بگذارد. حال باید دید با اتخاذ این سیاست طی روزهای آینده آرامش به بازار خودرو بازمی‌گردد یا باید ریشه مشکل را در جای دیگری جست‌وجو کرد؟

** خرید و فروش مخدرها در قالب داروهای لاغری واموال مسروقه و اسلحه در فضای مجازی
در گزارشی از روزنامه ایران این درباره آمده است: این روزها محصولات غیرمجاز مانند انواع مخدرها پشت پرده تبلیغات مثبت و با بیان خصوصیات و فواید مخدرهایی مانند گل و... در قالب داروهای مکمل و داروهای لاغری به صورت گسترده عرضه می‌شوند. در موارد زیادی هم دیده می‌شود افرادی که خود در خانه و در گلدان مواد مخدر می‌کارند در فضای مجازی به وضوح شروع به فروش مواد مخدر مورد نظر می‌کنند.
سرهنگ 'رامین پاشایی' معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا در زمینه برخورد با موارد یاد شده به «ایران» می‌گوید: در کنار خرید و فروش‌های اسلحه‌های غیرمجاز و موادمخدر، برخی سودجویان در فضای مجازی اموال مسروقه یا اموالی را به فروش می‌رسانند که حتی وجود خارجی ندارند.
در ادامه توضیح می‌دهد: برای آشفته کردن بازار و سودآوری بیشتر، خودروهایی که مسروقه هستند یا حتی وجود خارجی ندارند، با قیمت‌های غیرواقعی در سایت‌های معروف، آگهی می‌شوند. پلیس با بارگذاری اینگونه آگهی‌ها در سایت‌های خرید و فروش آنلاین بشدت برخورد می‌کند.

**لزوم برخورد جدی با دلالان فضای مجازی
ایلنا با اشاره به لزوم مبارزه با قیمت‌سازی کاذب در بازار مجازی خودرو و املاک نوشت: سرهنگ 'مصطفی نوروزی' رئیس مرکز مبارزه با جرایم ملی و سازمان یافته پلیس فتا، اظهار داشت که یکی از عوامل ایجاد هیجان و التهاب در بازار خودرو و مسکن کشور به واسطه فعالیت سودجویان و تعدادی از دلالان فعال در این حوزه ایجاد شده که با فعالیت گسترده و سازمان یافته در سایت‌های واسط باعث افزایش بی‌رویه خارج از عرف خودرو و مسکن شده است.
وی افزود: برخورد با دلالان و سودجویان این حوزه در دستور کار پلیس فتا بوده و در صورت شناسایی سودجویان مراتب بصورت قانونی مورد پیگیری قضایی قرار خواهد گرفت.

رسانه های اصولگرا
.....................................
** موضع وزارت صنعت در مقابل گرانفروشی بی‌سابقه خودرو
به گزارش خبرگزاری مهر، بازار خودرو دوباره با تلاطم عجیب و غریبی مواجه شده است. این اولین باری نیست که از زمان روی کار آمدن رضا رحمانی، وزیر صنعت، معدن و تجارت، بازار خودرو آشفتگی را تجربه می‌کند و در نهایت، بالاترین واکنشی که وزارتخانه تحت مدیریت او داشته حمایت‌های مالی از خودروسازان و اعلام محافظه‌کارانه برنامه‌ای سختگیرانه برای افزایش تولید بوده است.
تمام این موارد در شرایطی است که نظارت موثری بر شیوه فروش خودروسازان، بازار و دلالان خودرو، سایت‌های اینترنتی فروش خودرو و حتی نمایشگاه‌های اتومبیل در سطح شهر نیست؛ در حالی که نظارت بر بازار خودرو وظیفه مسلم دستگاه‌های نظارتی از جمله سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان است که متأسفانه فقط یک اسم و چند پست مدیریتی بدون اثرگذاری از آن بیشتر باقی نمانده است.

این خبرگزاری در بخش دیگری آورده است: در انفعال وزارت صمت و سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان، عرصه برای جولان دلالان حسابی مهیا شده و گویا اکنون تمام توان دلالان بازار ارز به خدمت بازار خودرو درآمده است. این روزها دلال‌ها قیمت خودرو را با ایجاد جو هیجانی دروغین در سایت‌های اینترنتی و کانال‌های تلگرامی بصورت حساب شده و بدون هیچ ضابطه‌ای بالا می‌برند.
گفتنی است این روزها و در جریان آشفته بازار خودرو، ظاهراً رایزنی‌هایی برای ورود مجدد شورای رقابت به عنوان مرجع قیمت‌گذاری خودرو در حال انجام است.

**بررسی گرانی‌های اخیر در یک برنامه تلویزیونی
روزنامه وطن امروز به نقل از خبرگزاری مهر نوشت: به گزارش مهر، 'یاسر رایگانی' سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری، گفت: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات باید پایگاه‌های اینترنتی خرید و فروش کالا در فضای مجازی را کنترل و مدیریت کند تا راه دور زدن قانون بسته و با احراز هویت ثبت‌کنندگان آگهی، از آنها مالیات دریافت شود. به‌گفته وی، بر اساس آمار تولید خودرو در یک ماهه اخیر در مقایسه با پارسال 4 برابر شده اما نرخ دلار و شرایط اقتصادی ثابت مانده است، بنابراین افزایش 20 درصدی قیمت خودرو بی‌معناست.
این روزنامه افزود: همچنین در این برنامه 'سعید موتمنی' رئیس اتحادیه صنف نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودرو گفت که عده‌ای در فضای مجازی با قیمت‌ها بازی و هماهنگ عمل می‌کنند و برخی سایت‌ها نیز ساعتی قیمت‌ها را افزایش می‌دهند که بر هم زننده بازار است.
'مصطفی قلی‌خسروی' رئیس اتحادیه مشاوران املاک نیز در این برنامه گفت: پایگاه‌های اینترنتی و اپلیکیشن‌ها قیمت‌های غیرواقعی مسکن را آگهی می‌کنند و اکنون فضای مجازی مرجع قیمت‌گذاری مسکن شده است.

**وضعیت بازار خودرو از نگاه کارشناسان خودرو
خبرگزاری دانشجو به نقل از روزنامه تعادل نوشت: حال بازار خودرو خوب نیست و روز‌های بدی را سپری می‌کند؛ از «عرضه قطره چکانی خودرو به بازار و تقاضای شدید و بعضاً کاذب در بازار خودرو گرفته تا فعالیت سازمان‌یافته دلالان، وجود سرمایه‌های سرگردان در بازار خودرو و در نهایت درج قیمت‌های غیرواقعی در آگهی‌های خرید و فروش و قیمت‌سازی‌ها در سایت‌های آگهی رایگان.»
کارشناسان خودرویی، منشأ گرانی و التهاب در بازار خودرو را بیشتر به فعالیت بی‌ضابطه برخی سایت‌های خرید و فروش اینترنتی گره می‌زنند. حتی برخی آن را یک اقدام سازماندهی شده از سوی دلالانی می‌دانند که با درج آگهی رایگان در سایت‌ها، به دنبال تحمیل قیمت‌های کذایی خود به بازار خودرو هستند. به‌طوری‌که این سایت‌ها با اعلام قیمت‌های غیرواقعی در آگهی‌های خرید و فروش، درج گروهی قیمت‌های غیرواقعی، قیمت‌سازی غیرواقعی و جهت‌دهی به بازار خودرو، به افزایش قیمت‌ها در بازار دامن می‌زنند.
همین جا بود که پلیس فتا یک اقدام مهم برای سروسامان دادن به بازار خودرو را در دستور کار خود قرار داد. از همین رو، یکی از این سایت‌های خرید و فروش اینترنتی اواخر هفته گذشته اعلام کرد که برای بازگشت آرامش به بازار خودرو، نمایش قیمت‌ها را از آگهی‌های خرید و فروش خودرو حذف کرده است.

**حذف آگهی های قیمت خودرو در سایت های دیوار، شیپور و باما
تارنمای صراط نیوز نوشت: اخیرا در پی نوسان شدید قیمت ها در بازار قیمت خودرو، بار دیگر توجه ها به بازی های قیمتی در حوزه های خودرو و مسکن در سایت های خرید و فروش جلب شد. برخی می گویند دلالان برای سود بیشتر قیمت های بی منطق و کاذب در این بسترها ارایه می دهند و بازار را ملتهب می کنند.
سایت دیوار شناخته شده ترین سایت خرید و فروش است و از این رو همواره انتقاد بیشتری به سمت این بازار وارد می شود. اکنون این سایت تمامی آگهی های خودروی دارای قیمت را حذف کرده است.
سایت شیپور به عنوان یکی دیگر از فعالان بازار خرید و فروش اینترنتی نیز از این رویه پیگیری کرده و اکنون دیگر آگهی خودروی با قیمت ندارد.
سایت باما که اگرچه در اندازه بازار با بزرگترین کسب وکار این بازار قابل رقابت نیست، اما در حوزه خودرو از دیوار تخصصی تر فعالیت می کند و از این رو در این حوزه مشخص شناخته شده است.
**پژوهشم**9054**1732

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد فضاي مجازي قيمت خودرو و مسكن اينترنتي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۵۰۶۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان صاحب خودرو شوید!

یکی از اخبار مرسوم این روز‌ها در کشورمان، اخبار مربوط به گرانی تمامی اجناس و کالا‌ها است. قیمت خودرو نیز در این بین به‌صورت آرام یا ناگهانی پرواز می‌کند و مصرف‌کنندگان بیشتری را از خرید خودرو ناامید می‌کند.

به گزارش دیجیاتو، در روزگاری نه‌چندان دور، با بودجه ۱۰۰ میلیون تومان یا کمتر از آن می‌توانستید خودرو‌های مناسبی را برای رفت‌وآمد خود خریداری کنید. بااین‌حال آیا اکنون هم می‌توان با ۱۰۰ میلیون تومان خودرو خریداری کرد؟

البته باید به این موضوع اشاره کنیم که رقم ۱۰۰ میلیون تومان (معادل تقریبی ۱۵۴۰ دلار) به هیچ عنوان آسان به دست نمی‌آید. برای تهیه‌کردن این بودجه، باید حقوق خود را به مدت ده ماه پس‌انداز کنید یا آن‌که بانک‌های مختلف را برای تأمین وام مورد نیاز جستجو کنید. در ازای این تلاش سخت، تنها خودرو‌های کارکرده متعلق به دو دهه پیش به انتظار شما نشسته‌اند!

جدول گزینه‌های خرید خودرو با کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان، اردیبهشت ۱۴۰۳:

خودرو‌های کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان بازار درحال‌حاضر، اتومبیل‌های اقتصادی دهه ۱۳۸۰ بازار ایران هستند که در آن دوران رقبای سرسخت یکدیگر به حساب می‌آمدند. پراید از سایپا و پژو آردی از ایران‌خودرو، ارزان‌ترین گزینه‌های خرید برای مشتریان ایرانی در اوایل و اواسط دهه ۱۳۸۰ خورشیدی بودند. این خودرو‌ها برخلاف پیکان، ظاهر مدرن‌تری داشتند و از نظر امکانات نیز فاصله کمتری با خودرو‌های مطرح آن زمان نظیر پژو ۲۰۶، پژو ۴۰۵ و زانتیا داشتند. نسخه‌های کارکرده این خودرو‌ها با شرایط نه‌چندان مطلوب، تنها گزینه‌های موجود برای خرید خودرو با کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان به شمار می‌آیند.

نکته‌ای که در این بین وجود دارد، تفاوت بین گزینه‌های موجود از پراید و پژو آردی است. تنوع پراید در بازه قیمتی کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان بیشتر است. مصرف‌کنندگان نیز به‌دلیل نگهداری آسان‌تر پراید نسبت به پژو آردی، تمایل بیشتر به خرید پراید نشان می‌دهند. ازاین‌رو قیمت پراید در مقایسه با قیمت پژو آردی مشابه خود، اندکی بالاتر است. در سوی دیگر خرید پژو آردی گزینه مناسب برای افرادی است که خودرویی با ظاهر بهتر و اتاق ایمن‌تر می‌خواهند.

دیگر خبرها

  • قیمت خودرو امروز ۱۰ اردیبهشت + جدول
  • بلیط فروشی بازی استقلال و تراکتور آغاز شد + لینک سایت خرید بلیط ticket.tractor-club.com
  • با کمتر از ۱۰۰ میلیون تومان صاحب خودرو شوید!
  • تعرفه تاکسی‌های اینترنتی را شرکت‌ها تعیین کنند یا شورای رقابت؟
  • فروش اقساطی خودرو کارکرده؛ رونمایی از تب جدید معاملات خودرویی
  • ورود شورای رقابت به نرخ گذاری تاکسی‌های اینترنتی به صلاح نیست
  • قیمت عجیب حواله‌های خودرو جانبازی؛ 12 میلیارد ناقابل!
  • اروز: اخبار فروش حواله خوردو جانبازان از اساس دروغ است!
  • معرفی بهترین سایت های خرید عطر عمده در ایران
  • حواله خودروی جانبازان هم‌قیمت خانه در نیاوران